FREMGANGSMÅTER

Kebab Kit

 

 

Kok opp en kjele med vann og legg i posen med kebab kjøttet i minst 5 minutter. eller varm det direkte i en gryte med litt nøytral olje eller ca 1 ss vann. Rull ut pita lefsene til de er 15/20 cm i diameter, stekes i tørr steke panne til de blåser seg opp og blir gyllen på begge sider. 

 

Kebab serveres med


Rømmedressing


Chili majones
Syltet rødkål
Vårløk
Koriander

IMG_0137.JPG

Stek Takoyaki bollene i ovnen på 200 grader med litt olje under og over i 10 minutter, snu bollene og stek videre i 5 minutter.
På en tallerkenen legg litt av majonesen og tonkatso sausen rett på tallerken. Sett bollene i midten og legg mer saus på toppen, trenger ikke å bruke alt men prøv å dele sausen likt på alle bollene.
Strø vårløk over og avslutt med nori-bonitoflakes

Spis gjerne med spisepinner, drikk en god naturlig hvitvin fra Jura


IMG_0142.JPG

Takoyaki

Kok opp en stor kjele med vann, sett ovnen på 220 grader på varmluft. Oksehalen varmes i kjelen i posen i 15 min, åpne posen og ha halen med alt sausen i en ildfastform. Stek i ovnen i 10 min, til den er blitt litt crispy.
Øs sausen over oksehalen 3/4 ganger i løpet av steketiden.
Server med salaten og gjerne Pita lefser 

En tallerken med sjømat, inkludert krabber, servert med lime og ferske urter på et trebord.

Oksehale

Forvarm ovnen til 180 grader, la kaken stå på benken i mellom tiden.
Stek i ovnen i ca 10 minutter, la hvile 1 minutt før du tar den ut av formen. Server med pisket krem eller vanilje iskrem.



Sjokoladefondant

image2.jpeg