Om Katla


Katla er navnet på restauranten til den islandske kokken Atli Mar Yngvason, som i samarbeid med Lava Oslo åpnet dørene i Universitetsgata 12 i august 2018. Navnet er hentet fra en av de største vulkanene på Island og er et høyst levende sted med åpent kjøkken, uformell atmosfære og høy puls. Her tilbereder vi mat på åpen flamme og lager sauser på store lavasteiner, eller såkalte molcajeter fra Mexico. Det serveres nordiske råvarer blandet med smaker og teknikker vi kjenner fra Asia og Latin-Amerika, og menyen endres hyppig etter hva som er tilgjengelig. Katla er en videreføring av hva Yngvason gjorde på Pjoltergeist, bare nå med mye mer plass til rådighet og høy temptatur fra åpne vedfyrte griller. Hos oss er det høyt under taket og åpent kjøkken som gir gjestene en helt unik opplevelse hvor de kan følge kokkene i aksjon. 

Katla rommer 60 plasser i baren, 45 sitteplasser i restauranten og et eget chambre sépareé med plass til 16 personer. Vi kjører to seatings per dag i hovedrestauranten med bordbestilling, men har ellers en matbar som alltid er åpen for drop-in gjester som ønsker mat fra à la carte-menyen eller noe godt i glasset.


Hver kveld serverer vi en mindre versjon av matbar-menyen, frem til 30 min før stenging

Med den samme mindre menyen åpner matbaren kl 13.00 hver lørdag til lunsj

 

katla-oslo-atli-restaurant